Is het aantrekkelijk om mijn ramen te vervangen?

Een glaszetter inhuren is om meerdere redenen een verstandige keuze

Thuis nieuwe ramen plaatsen in de kozijnen is een klus die veel mensen uitbesteden aan een glaszetter. En dat is volkomen terecht, want een glaszetbedrijf inhuren om bijvoorbeeld HR++ of HR+++ glas te laten zetten heeft flink wat voordelen. Natuurlijk kun je, als je een handige klusjesman bent, zelf proberen om ramen te plaatsen en zo wat geld te besparen. Maar hoe handig je ook bent, deze klus overlaten aan een ervaren expert is toch een stuk slimmer. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt een glaszetbedrijf zo ideaal als je glasplaten wilt plaatsen voor een nieuwe woning of om bestaand glas te vernieuwen? Hieronder lees je welke voordelen een glaszetbedrijf jou oplevert.

Een glaszetter gaat professioneel te werk

Wanneer je ervoor kiest om jouw gekochte glasplaten zelf te plaatsen, loop je altijd een risico. Glas is namelijk zwaar. Zeker als je kiest voor HR+++ glas, dan heb je te maken met zware glasplaten die je niet één twee drie even in de kozijnen plaatst. Je hebt sowieso iemand nodig, en het liefst twee personen, die je helpen met het sjouwen en vastzetten van het glas in de kozijnen. Daarbij loop je bij het zelf plaatsen het risico dat je het glas beschadigd of laat vallen. En valt je glas aan gruzelementen, dan kost je dat een onnodige hoeveelheid geld. Kortom: door te kiezen voor een glaszetbedrijf, bespaar je jezelf een hoop tijd, moeite en financiële ellende.

Een glaszetbedrijf zorgt voor een professionele plaatsing met garantie

Fijn aan een glaszetter is verder ook dat je 100 procent zekerheid hebt dat het glas op een professionele manier in het kozijnwerk wordt geplaatst. Veel doe-het-zelvers en halfbakken klussers denken dat glas goed vastzetten niet zo ingewikkeld is. Dat is het ook niet, maar je moet wel weten wat je precies wel en niet moet doen om het glas goed geplaatst te krijgen. Doe je dit voor het eerst, dan is de kant groot dat de ramen onvoldoende klemvast zitten, met alle vervelende gevolgen van dien. Denk aan ramen die beginnen te rammelen als het waait, de tocht in huis (wat ook extra energiekosten veroorzaakt) en soms zelfs ruiten die compleet uit de sponning raken en kapot kletteren. Kies je voor plaatsing door een glaszetonderneming, dan wordt het raam- en glaswerk professioneel geplaatst én, ook dat is fijn, kun je bij schade of kapotte ramen altijd aanspraak maken op de geldende garantietermijn.

Bij je leest blijven

Ten slotte is een groot voordeel van een glaszetbedrijf jouw ruiten laten plaatsen, dat dit je veel tijd bespaart. Tijd die je wel beter kunt gebruiken en kunt invullen met eigen hobby's of werk. Zo geldt voor iedereen: schoenmaker (of glasspecialist): blij bij je leest!