Is het aantrekkelijk om mijn ramen te vervangen?

Glasschade: belangrijkste oorzaken, gevolgen en efficiënte oplossingen

Glasschade komt vaak voor in Nederland

Iedereen krijg er in zijn of haar leven, thuis of op het werk, meer dan eens mee te maken, namelijk met glasschade. Schade aan glas kan op allerlei manieren veroorzaakt worden. In veel gevallen ontstaat glasschade door spelende kleintjes in de straat, die bijvoorbeeld een honkbal door de ruit heen slaan. Maar ook andere ongelukken komen voor, zoals mensen die in bedrijven of openbare gebouwen tegen glazen ramen aan klappen, een verkeerde beweging met een voorwerp waardoor een ruitje sneuvelt of - maar dat gebeurt minder vaak - glas in kozijnen dat door grote temperatuurwisselingen gaat barsten en scheuren. Tenslotte komt kapot glas relatief vaak voor doordat er bij mensen thuis ingebroken is en een stuk glas uit de kozijnen is gesneden, met de bedoeling om een woning of bedrijfspand binnen te komen. Wat de reden ook is van het kapotte glas: het is zaak dat de schade snel, efficiënt en tegen een marktconforme prijs hersteld wordt.

Gevolgen van kapot glas

Wanneer glas kapot gaat, is het met name als er kleine kinderen in de buurt zijn opletten geblazen. Voor je het weet zitten ze met hun kleine handen aan de glasscherven, of lopen ze met hun voetjes door de glasresten heen, en ontstaan er vervelende en soms zelfs gevaarlijke verwondingen. Naast het garanderen van veiligheid is reparatie van ramen en ruiten ook belangrijk in woningen en bedrijven om ongenode gasten buiten te houden. Dieven of mensen met verkeerde bedoelingen die kapotte ramen zien, beschouwen dat als een welkome uitnodiging om eens te kijken wat voor mooie spullen er allemaal in het betreffende pand aanwezig zijn. Reden genoeg dus om snel tot glasherstel over te gaan en een professionele glaszetter in te schakelen om de ruitschade te herstellen.

Het belang van zorgvuldig herstel door een professional

Veiligheid is dus wel het belangrijkste argument om kapotte ruiten snel te laten repareren. Maar een goed argument voor zorgvuldig herstel is zeker ook de hoogte van de energierekening. Wanneer het glas eruit ligt of beschadigd is, treedt er enorm veel energieverlies op en gaat de gasrekening flink omhoog. En, nu het glas toch al stuk is, is dit meteen een goede aanleiding om te kiezen voor wat dikker en beter geïsoleerd glas. Contacteer daarom een professioneel glaszettersbedrijf om de glazen in jouw woning of bedrijfspand te laten repareren en vervangen door goed isolerend dubbel (HR++) of driedubbel (HR+++) glas. Er zijn aanbieders genoeg, dus vraag bij lokale aanbieders enkele offertes op om die met elkaar te vergelijken. Bij haast bel je natuurlijk een 24/7 service die direct voor je klaar staat.